Projektafklaring, foranalyse og program

Robuste projekter forudsætter et grundigt forarbejde. Vi udarbejder foranalyser og konkurrenceprogrammer, der sammenfatter visioner og stedsspecifikke krav og skaber grobund for kvalificerede og helhedsorienterede projektforslag. Vi omsætter de første tanker og behov til lokalt forankrede idéoplæg, der har blik for stedets særlige udfordringer og potentialer. 

Den lokale forankring er nødvendig for projektets bæredygtighed. Derfor inddrager vi altid lokale aktører og interessenter fra start. På den måde sætter vi rammerne for levedygtige projekter, der har værdi for bygherre og lokalsamfund.

PROJEKTEKSEMPLER
Støj i Nattelivet - analyse
Frederiksberggade – Foranalyse

Basargrunden – Projektledelse

Strategiplaner og visioner

Mennesker binder byen sammen. Derfor tager vores strategiske byudvikling udgangspunkt i byens mangfoldighed og menneskelige ressourcer. Med en baggrund i Københavns områdefornyelser er vi eksperter i at samtænke fysiske løsninger og menneskelige fællesskaber.

Strategiplaner, kvarterplaner og bydelsprogrammer - der er mange navne for strategisk byudvikling. Vi hjælper vores kunder med at skabe inspirerende og samlende visioner for byen, uanset om kunden er kommune, almen boligorganisation, developer eller grundejerforening.

Vi udarbejder konkrete strategier, der kan omsætte visioner til handling, og vi involverer altid lokalområdets interessenter.

PROJEKTEKSEMPLER
Ørestad Nord – Strategiplan
Helsingør Nordvest – Bydelsprogram

Samskabelse, dialog og proces

Når vi lader alle parter kommer til orde, skaber vi gode og robuste løsninger. De bliver kun bedre, når vi også lytter til dem, der siger nej. Det er deep democracy.

Vores facilitering skaber klar, fair og kompetent ledelse.
Vi synliggør stedets aktører, behov, konflikter og potentialer – og vi faciliterer samtaler, der skaber fælles mål mellem de involverede parter. På den måde skaber vi fundamentet for både lokal opbakning og politisk mod til store forandringer.

Vi tror på, at vi skal spille hinanden gode. Det betyder, at vi ansvarliggør alle i løsningen og skaber kompetente deltagere omkring fælles løsninger. Derfor giver vores processer innovative løsninger og engagerede deltagere.

PROJEKTEKSEMPLER
FORUM for Arkitektur - Workshopfacilitering
Helsingør Nordvest – Bydelsprogram
Helhedsplan for Bispeparken – Procesrådgivning

Byrumsanalyse og evaluering

Foto: Troels Heien

Vi udarbejder byrumsanalyser og evalueringer, der synliggør rumlige udfordringer og muligheder. Vores analyser skaber et solidt beslutningsgrundlag for bygherrer og kommuner.

Vi har en stor metodisk værktøjskasse med både kvalitative og kvantitative metoder. Vi arbejder blandt andet med byrumsobservationer, interviews, opholdsregistreringer, bevægelsesregistreringer, participatory mapping og meget mere.

Vi ved at byen er mere end husene, og vi har værktøjerne til at forstå den. Den gode by handler om skala, forbindelser og gode byrum, men den handler også om at hilse på naboen, veksle et blik med en fremmed, eller om at føle, at man kan være med i fællesskabet.

PROJEKTEKSEMPLER
Tour de France Fanspot – Byrumsforsøg og analyse
Mindre biltrafik i Middelalderbyen
Livet i Mimersparken – Byrumsanalyse

Fællesskaber og mobilisering

Selvom det kan være svært at sætte tal på, så har sociale relationer og fællesskaber en stor værdi for et lokalsamfund. Det er fællesskaberne der sætter os i stand til at handle sammen, og uden dem ville der slet ikke være nogen til at bruge det nye kulturhus eller de nye boldbaner.

Vi rådgiver om, og arbejder målrettet med, at skabe gode fællesskaber, der får byen til at hænge sammen. Vi arbejder med stedets aktører og med fællesskabets kompetencer og ressourcer. Det gør vi blandt andet gennem byrumssamtaler, workshops og inspirationsoplæg.

Vores arbejde tager udgangspunkt i viden om social kapital, og vi ved at gode byer har stærke forbindelser både i de nære fællesskaber, på tværs af fællesskaber og til betydningsfulde aktører i det omgivende samfund.

PROJEKTEKSEMPLER
Helhedsplan for Bispeparken – Procesrådgivning
Mindre biltrafik i Middelalderbyen

Foto: Troels Heien