Mindre biltrafik i Middelalderbyen
København skal være en storby for mennesker, med bæredygtige byløsninger og en byudvikling med kant.
Arbejdet med at lave en ny trafik- og byrumsplan for Middelalderbyen bygger på viden og dialog indsamlet gennem erhvervsanalyser og byrumsforsøg, der gennemføres henover sommeren 2021. På fem udvalgte strækninger i Middelalderbyen fjernes kantstensparkeringen og biltrafikken begrænses. Målet er at afprøve nye muligheder for at byliv og mobilitet.
Byrumsforsøget bygger videre på borgersamlingens anbefalinger fra 2019, og afprøver noget forskelligt på hver forsøgsstrækning. Det kan fx være at opprioritere fodgængere og cyklister, dæmpe støjgener fra nattelivet, skabe grønne oaser eller skabe balance mellem kommercielle og ikke-kommercielle byrum.
Målet med forsøgene er at skabe dialog og samle erfaringer hos beboere, erhvervsliv, kulturliv og besøgende om, hvordan Middelalderbyen kan indrettes i fremtiden. Samtidig undersøger vi, hvordan forsøgene påvirker trafikflow, byliv og hverdagsliv.
KUNDE: Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen
ÅR: 2021
SAMARBEJDSPARTNERE: Tredje Natur, Sven Bech, Via Trafik
YDELSER:
Projektafklaring, foranalyse og program
Byrumsanalyse og evaluering
Fællesskaber og mobilisering
TEAM: Mette Prag, Lyng Brøndum Dyrholm, Simen Sorthe, Magnus Thøger Michelsen, Nikoline Leth Jepsen, Jeppe Dall Gregersen, Aleksandra Kristensen, Charlotte Max
EMNEORD: byrumsforsøg, midlertidighed, samskabelse, involvering, partnerskaber, vidensindsamling, handels- kultur- og hverdagsliv i fremtidens bymidte
PROJEKTETS HJEMMESIDE: Mindre biltrafik i Middelalderbyen
FOTO: Troels Heien
“Gennem samarbejde og udvikling med forvaltningen har PLADS leveret og eksekveret på et stærkt samarbejde med programledelsen, i tilrettelæggelse af byrumsforsøget og i dialogen med borgere og øvrige interessenter. Plads har bidraget til at udvikle og omsætte idéer til konkrete byrum gennem agil, innovativ og faglig procesledelse”
— Programleder Thomas Chapelle, Teknik- og miljøforvaltningen